Williams' Percent Range

Written By bgpools on сряда, 1 февруари 2012 г. | 0:35



Тип: Индикатор, отчитащ нива на свръхизкупеност и свръхпродаденост.

Описание: Williams' Percent Range е динамичен технически индикатор, който показва състояние на свръхкупен или свръхпродаден пазар.Той се изчислява по следната формула:

%R = (HIGH(i-n)-CLOSE)/(HIGH(i-n)-LOW(i-n))*100

където:CLOSE – днешна цена на затваряне;HIGH(i-n) – най-високата цена за n периода назад;LOW(i-n) – най-ниската цена за n периода назад;Индикаторът има две линии -20 и -80. Ако индикаторът текущо се намира над -20 означава, че пазарът е свръхкупен. Аналогично, ако индикаторът се намира под -80 това сигнализира, че пазарът е свръхпродаден.

Приложение: Сигнал за покупка се получава, когато индикаторът пресече линията -80 отдолу нагоре или излезе извън зоната на свръхпродаденост.Сигнал за продажба е, когато индикаторът пробива линията -20 отгоре надолу. С други думи, когато индикаторът излезе от зоната на свръхкупеност.След подаден сигнал, ако индикаторът се върне обратно в съответната зона на свръхкупеност или свръхпродаденост, трябва да затворим позицията.Индикаторът често пъти отбелязва само върхове или дъна, които могат да бъдат много краткосрочни. Това може да коства невярност на сигнала. По тази причина е добре индикаторът да се използва като входен сигнал в комбинация с графичен или друг тип анализ. Може да се комбинира с индикатора William Histogram Waller TestПредимството на този индикатор е, че сигналът, който подава много бързо и точно отчита пазарното движение. В подходяща комбинация това е един много удачен входен сигнал. Това негово предимство е и основен недостък, ако се използва самостоятелно - има много фалшиви сигнали.

0 коментара:

Публикуване на коментар